duminică, 26 februarie 2012

Combustibili


In regiunea noastra se folosesc urm. tipuri de combustibili:carbine,motorina,benzina,gaze naturale(metan),gaz lichefiat(butan sau propan),lemn si peleti din lemn.
1.Carbunele :este un combustibil fosil solid folosit la obtinerea electricitatii prin arderea sa in turbine precum si obtinerii de agent termic(apa incalzita) pentru incalzirea locuintelor.
Se depoziteaza in hale betonate si acoperite pentru a preveni infiltrarea apei.
2.motorina si benzina : sunt combustibili fosili lichizi utilizati in transporturi,prin arderea lor in motoare.
De asemenea se mai folosesc la unele utilaje industriale.(producerea aerului comprimat.
Depozitarea se face in recipienti de metal pentru a preveni iesirea vaporilor in atmosfera cat si a patrunderii impuritatilor(apa,praf) in combustibil.
3.gaz metan :este un cobustibil utilizat la obtinerea agentului termic pt incalzirea locuintelor,a apei menajere calde precum si a electricitatii prin arderea sa in centrale.
Se stocheaza in depozite uriase subterane,foste surse de petrol sau gaze naturale si transportate catre beneficiar prin conducte.
4.GPL(gaz lichefiat) :este folosit la unele tipuri de masini in transporturi sau pentru a alimenta sobele de incalzit/gatit in locuinte.
Depozitarea lui se face in cisterne  metalice sau butelii pentru a preveni raspandirea in atmosfera.
5.Lemn :este un combustibil solid utilizat prin arderea sa in sobe la incalzirea locuintelorsi obtinerii apei calde menajere.
Se depoziteaza in spatii acoperite (pentru a evita contactul cu apa de ploaie) si ventilate pentru a facilita uscarea lemnului.
6.Peletii din lemn:  Sunt un tip de combustibil facut din rumegus compactat  utilizat la incalzirea locuintelor si obt. Apei menajere in locuinte.Depozitarea se face in saci de hartie stivuiti sub un acoperis. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu