joi, 29 martie 2012

Puterea magica a cuvantului


      Un singur cuvant , o singura amintire , un singur vis…..Intreaga existenta dependenta de intelesul uneori fugar al unor semne emblematice ce pot marca in sufletul cuiva inceputul sau sfarsitul..in functie de cum sunt aranjate , rostite , simtite.
      Nu exista o definitie definitorie pentru ceea ce reprezinta in fond cuvantul.Agonie sau extaz, mandrie sau prejudecata , iubire sau dispret , un amalgam de ganduri si sentimente pot fi transmise indirect prin intermediul acestei structuri care nu tine nici de gramatica , nici de stiinta…este doar magie.
     Pentru toti cei care cred in basme, pentru cei carora necuvantatoarele graiesc , pentru adevaratii iubitori de neverosimil cartile, si odata cu ele intregul inteles al cuvintelor, capata viata.
     Uneori pentru un suflet calator , o vorba , o alinare , un cuvant, inseamna limanul imaginar ce apare in universal contradictoriu al vitezei , al nepasarii.
      “Te iubesc”, doua cuvinte folosite atat de fugar in aceasta lume , a caror inteles s-a spulberat, este reinviat de glasul dulce al unui coplias care ii ofera mamei un ghiocel de 8 martie , care simte cu intensitate magica, acel sentiment nutrit de importanta infinita a cuvantului. 
      Nimeni nu poate sti ceea ce un element vrajit simte…in fond, pentru visatori fiecare lucru simte.Eu cred….ca un cuvant isi doreste de mic sa bucure sufletul cuiva , sa aduca implinire, zambete.Parte a unei opere, sau parte dintr-o scrisoare , un gand , o exprimare , o traire este deslusita de un mister aparte , unic , neinteles , care imagineaza o infinitate de idei , ce pot reda perfect lumina si stralucirea puritatii, creatiei.
In intreg universul , poarta ce deschide sufletul unui om nu poate fi deschisa prin metode stiintifice , singura cale este adevarata traire exprimata prin cuvinte.
       Asa cum nu exista zambet ce poate explica ceea ce un om simte cu adevarat, asa nu exista cuvinte ce pot exprima ceea ce magia faureste in fiecare zi , ceea ce puterea cuvantului defineste etern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu