marți, 28 februarie 2012

Ajuta-ti aproapele !



O compunere in care am sintetizat droctina religioasa cu arta literara,sper ca o sa va placa:    

O dovada a iubirii pentru aproapele , este ajutorul oferit in situatiile dificile. Acest lucru dovedeste atat  bunatatea si milostivia persoanei cat si dragostea sa pentru Dumnezeu.

      “Ajuta-ti aproapele !” , acest lucru imi aduce amine de o fapta caritabila care a dovedit ca poporul nostru este plin de oameni saritori si cu credinta.

        In urma cu cativa ani , in zona Moldovei au avut loc inundatii ce au afectat locuintele si gospodariile locuitorilor. Munca la care au trudit o viata le-a fost spulberata in cateva momente de apele neiertatoare ce au maturat totul in calea lor.

       In unele locuri oamenii au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele care erau doar ramasite a ceea ce a fost odata.Lacrimi de durere puteau fi observate in ochii fiecarui om , iar cu cumplita intristare urmau autoritatile lasand in urma tot ceea ce mai aveau.

       Nefericita intamplare a lasat fara adapost mai mult de 100 de oameni , carora li s-au oferit locuinte improvizate de autoritatile statului , insa acestea fiind provizorii.

       Familii formate din mai mult de 4, 5 membrii dormeau pe jos, pe saltele si primeau cu bucurie orice mic ajutor din partea statului.

       Cetatenii Romaniei s-au aratat a fi extrem de solidari fata de suferinta acestor oameni. La centrele de colectare a pachetelor pentru sinistrati au ajuns zilnic sute de pachete  “pline de “ milostivia oamenilor.

        Imabracaminte, alimente , obiecte de uz casnic , rechizite pentru copii , jucarii au fost zilnic trimise catre oamenii procopsiti de soarta.

        Vazand ajutorul oferit celor aflati in nevoie, m-am gandit sa ofer un pachet cu alimente, jucarii si alte lucruri folositoare , pentru a nu ramane indiferent.

        Locuitorii zonelor inundate au fost extreme de fericiti de ajutorul primit si de aceea si-au pus toata nadejdea in forta infinta a lui Dumnezeu.Langa locurile amenajate pentru sinistrati exista o mica Biserica. Am fost placut impresionat sa vad ca in fiecare zi , la orice ora , Bisericuta este plina de oameni ce ii multumesc Domnului ca nu au fost uitati , si ca m-ai exista si pentru ei o licarire de speranta.

        Femei alaturi de copii , barbati si chiar batrani purtau cu credinta in suflete iconitele primate in dar de la staretii Bisericii , crezand cu tarie  ca Sfanta  Fecioara ii va calauzi.

    Statul nu a ramas indiferent in ceea ce priveste necazul cetatenilor romani . In cateva luni de la dezastru au fost construite locuinte pentru cei a caror case au fost distruse de ape.
   
Aceasta intamplare nefericita , a reusit sa deschida inimile romanilor, si sa  demonstreze bunatatea si milostivenia pe care o au. Credinta in Dumnezeu este o arma importanta pentru a trece peste necazuri , iar sinistratii au dovedit ca aceasta este cea mai grabnica solutie .
 
“Ajuta-ti aproapele!” , si vei fi ajutat la randul tau.

Un comentariu:

  1. un blog foarte interesant si folositor!!!!!Respect pentru RaresUtZU222 :D.O sa il folosesc cu drag cand avem compuneri la romana:))

    'BAU,BAU''

    RăspundețiȘtergere